TAIVA CELL 2 CELL REPAIR

Дневен и ноќен крем за лице кој го забавува стареењето. За совршено мазна кожа без брчки.

TAIVA CELL 2 CELL REPAIR кремот за лице ја cодржи биоактивната компонента NEUROGUARD, иновативен невро-козметик кој претставува револуција во борбата против предвременото стареење на кожата. Делува така што ја обновува комуникацијата помеѓу нервните завршетоци и фибробластите, ги блокира ефектите од стареењето и ја стимулира синтезата на колаген и еластин. За најмалку 28 дена редовно комбинирано користење на кремите, длабоките брчки се пополнети, а кожата е помазна.

Дневниот крем има лесна текстура, која брзо се впива и ослободува чувство на интензивна нега, а кожата станува кадифено мека. Погоден е како подлога за шминка. Ноќниот крем е збогатен со масло од арган и ши путер, за хранлив третман на кожата во текот на ноќта.

Клинички докажано дејство:

  • 40% зголемена синтеза на Collagen III
  • 17% зголемена синтеза на Elastin
  • видливо намален волумен на мимичките брчки
  • видливо намалена површина на мимичките брчки
  • помазна кожа до 29%